Hoe ik begin…

Ontwerpen begint eigenlijk al op het moment dat ik leer inkoop. Ik koop mijn leer bij Nederlandse leerhandelaren. Op het moment dat ik een mooie huid zie, dan zie ik al één of meerdere tassen voor me. Als ik niet gelijk een soort tas voor me zie, dan weet ik dat ik verder moet zoeken. Andersom werkt het soms ook wel. Ik ontwerp een tas en ga dan in mijn voorraad kijken of er geschikt leer voor is. Niet elk soort leer is geschikt voor elk model tas.

Mooi en functioneel

Een tas moet voor mij mooi zijn, maar zeker ook functioneel. Functioneel betekent voor mij verschillende dingen. De grootte van de tas moet passen bij de gelegenheid waar hij voor gemaakt is, het interieur van de binnenkant moet extra vakjes hebben om de belangrijke dingen in je tas snel te kunnen vinden. En last but not least moet het binnenwerk van de tas geen groot zwart gat worden, waarin je niets kunt vinden zonder zaklamp…

Bij voorkeur geef ik de tas een vrolijke noot door een fleurige katoenen voering te gebruiken die voor mij bij het geheel past. Met als extra functie dat ‘het zwarte gat’ verleden tijd is.

Bij het ontwerpen van een tas laat ik me leiden door wat ik zelf mooi vind – tassen zonder te veel tierelantijnen, een luxe uitstraling en een toevoeging voor je outfit – maar zeker ook door te kijken en te luisteren naar vrouwen hoe zij hun tas gebruiken. Jonge vrouwen zie ik hun tas veelal aan de hand dragen, maar crossbody dragen ik zeker ook favoriet.

Een tas is voor mij geslaagd als ik hem eigenlijk liever zelf ga gebruiken dan verkopen…

15822712_1118716218226053_4504828892099381311_n