Froukje Beenen

Onder mijn label Tassen van Froukje vervaardig ik moderne leren items met de hand, en geef ik creatieve workshops in mijn atelier. Mijn collectie bestaat uit een mooie mix van handtassen, mini’s, shoppers, totebags en reversibles. 

Mijn ontwerpen zijn een vleugje chique, perfect afgewerkt en altijd met behoud van functionaliteit. Moderne, stijlvolle items met speelse details van mooie en goede kwaliteit.

Al mijn hele leven word ik blij van ontwerpen. Ik bedenk graag eigen projectjes om iets helemaal zelf en naar eigen wens te maken. Van een bruidsjurk voor een vriendin tot een eigen tv-audiomeubel. In 2013 ontdekte ik mijn passie voor leer en zo ontstond mijn label tassen van Froukje.  

Lees meer over Froukje

Leren tas op maat

Iedere vrouw is uniek. Je denkt na over je kapsel, je outfit en je schoenen. Voor mij hoort daar absoluut een unieke en persoonlijke (hand)tas bij. Die bij jou en je dagelijkse leven en bezigheden past. Ik laat je graag zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw persoonlijke handgemaakte leren tas.

Lees meer

Onderhoud van leer

Bij normaal gebruik en goed onderhoud gaat een leren tas heel lang mee. Factoren als zonlicht, regen, vet, vuil, transpiratie en vocht kunnen het leer aantasten. Bij regelmatig en goed onderhoud voorkom je vroegtijdige slijtage. Tips voor goed onderhoud lees je hieronder.

Lees meer

Het interieur van de tas

Voor mij is een tas pas af als het op alle vlakken klopt. Voor veel modellen is de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant. Met plezier zoek ik de best passende stof voor het binnenwerk. Ik maak gevoerde en ongevoerde modellen, dat wat past bij het ontwerp en de functionaliteit.

Lees meer

Van ontwerp tot tas

Ontwerpen begint eigenlijk al op het moment dat ik leer inkoop. Ik koop mijn leer bij Nederlandse leerhandelaren. Op het moment dat ik een mooie huid zie, dan zie ik al één of meerdere tassen voor me. Als ik niet gelijk een soort tas voor me zie, dan weet ik dat ik verder moet zoeken.

Lees meer