Een leren tas wordt met de jaren alleen maar mooier

Leer
In ’t begin voelt een leren tas vaak nog een beetje stug en strak. Na verloop van tijd ga je merken dat het leer steeds soepeler en mooier wordt. Er ontstaan plooien en het leer verkleurt langzaam. In mijn ogen maakt het de tas alleen nog maar mooier!

Onderhoud van leer

Bij normaal gebruik en goed onderhoud gaat een leren tas heel veel jaren mee. Factoren als zonlicht, regen, vet, vuil, transpiratie en vocht kunnen het leer aantasten. Bij regelmatig en goed onderhoud voorkom je vroegtijdige slijtage.

Enkele tips voor perfect onderhoud van jouw leren (hand)tas:

• Voorkom langdurige en directe warmte op het leer (zonlicht / kachel).

• Neem je tas regelmatig af met een (licht)vochtige doek, vrij van zeep en kalkresten.

• Verzorg het leer 2 á 3 keer per jaar met een beschermend lederonderhoudsmiddel. Ieder type leer heeft een apart onderhoudsmiddel. Ik gebruik over het algemeen buffel- en runderleer. Dit middel vind je in de meeste schoenspeciaalzaken of bij de schoenmaker. Gebruik nooit chemische reinigings- oplosmiddelen!

• Gekleurd leer kun je afnemen met een vochtige doek en eventueel met de passende schoencrème op kleur brengen.

• Indien er een hardnekkige vlek is ontstaan, dep dan met een tissue of schone katoenen doek. Daarna kun je het leer afnemen met een vochtige doek.

Vragen?
Ik wens je heel erg veel plezier met je leren tas! Indien je vragen hebt, contact me dan via Facebook of info@tassenvanfroukje.nl.

 

handgemaakt